Risotto met groene asperges en kip (of zonder kip)

Vanmorgen werd ik wakker en bedacht mij dat ik trek had in groene asperges. Normaliter grill ik ze met wat olijfolie en zeezout maar ik wilde wat anders. Ik heb wat logeetjes en iedereen had van alles en niemand was tegelijkertijd thuis dus het moest iets makkelijks worden. Gezond en veel voor deze pubers in de groei. Ik bedacht een risotto met groene aspergetips en kip. En wat fijn dat het snel en makkelijk te maken was! Blijft natuurlijk altijd spannend of het wel of niet lekker uitpakt maar ik was blij met het resultaat en zo ook de kritische pubers haha pffff ;o)

Bij deze het recept.

 

Ingrediënten voor 6 personen

  • 400 gram groene aspergetips
  • 4 kipfiletjes
  • 1 witte ui
  • 500 gram risotto
  • 50 gram roomboter
  • 5 zonnatura groente bouillonblokjes
  • 2 eetlepels ricotta
  • Zwarte peper uit de molen
  • Parmezaanse kaas

Breng 1 liter water met 1 boullionblokje aan de kook, zet wanneer het kookt het vuur zacht en leg de kipfilets in het water en laat 15 minuutjes zachtjes koken. Snij de aspergetips in kleine stukjes van ongeveer 1 ½ cm. Breng een andere pan met water aan de kook en wanneer het water kookt kook je de asperges 5 min. Haal van het vuur en laat uitlekken.

Snipper de ui.

Wanneer de kip klaar is haal je ze uit de pan en leg je ze op een plank. Trek de kip met 2 vorken uit elkaar zodat je dunne reepjes overhoudt. Zet apart. Maak met de 4 overige bouillonblokjes 2 liter bouillon.

Doe de boter in een grote hapjespan en fruit hierin de ui en de asperges een minuutje, gooi daarna de rijst erbij en roer het goed door. Doe dan met een soeplepel 2 scheppen bouillon erbij en roer. Blijf roeren totdat het vocht bijna weg is en doe er vervolgens weer 2 scheppen bouillon bij. Blijf roeren en bouillon erbij doen totdat de rijst lekker zacht is. Dit duurt ongeveer 20 minuten en ongeveer 2 liter bouillon. Schep de kip wanneer de rijst gaar is erbij en roer goed door. Schep nog wat bouillon erbij en blijf roeren totdat jij het lekker vindt. De ene vindt het wat droger lekkerder dan de ander. Schep als laatste de ricotta erdoorheen en breng op smaak met wat peper. Strooi tot slot wat geraspte Parmezaanse kaas er overheen.

Wil je hem liever vegetarisch dan kan je gemakkelijk de kip weglaten ;o)

Buon appetito!