Appel kaneel pannenkoekjes

Kaneel doet mij altijd denken aan de kerst en aangezien sky radio al zo’n 2 weken kerstliedjes draait begin ik, sorry zoon van 7 die helemaal in de Sintmood is…, ontzettende zin te krijgen in kerst! Maar goed ik kreeg dus trek in kaneel, maar ja om nou een hap kaneel voor het ontbijt te nemen leek mij niet heel gezond dus ik bedacht er nog wat appel, eieren en havermeel omheen. Lekker luchtig ontbijtje die je echt in de kerstsfeer brengt ;o)

Ingrediënten

  • 1 appel
  • 25 gram havermeel (heb je dat niet kan je ook havermout malen;o))
  • 2 eieren
  • 1/2 tl kaneel
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1 tl kokosolie
  • ahornsiroop

Rasp de appel en kluts de eieren. Doe de appel, eieren, kaneel, bakpoeder en havermeel in een kom en roer goed door.
Zet een pan op het vuur en smelt de kokosolie.
Ik gebruik 4 grote uitsteekringen om de pannenkoekjes mooi rond te krijgen. Smeer ze van te voren wel even in anders blijft het beslag zo plakken. Heb je geen ringen dan kan je ze ook gewoon als normale pannenkoekjes bakken.

Heb je wel ringen? Schep het beslag in de ringen en zet het vuur wat zachter. Leg een deksel over de ringen en laat rustig even bakken. Wanneer het beslag wat gestold is kan je ze omdraaien. Bak ze mooi bruin. Leg ze op een bord en schenk er wat ahornsiroop overheen.

Merry X-mas :0)

Deel dit bericht...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page