Mueslirepen

Wanneer je altijd trek hebt zoals ik is het wel zo handig om wat gezonde snacks in je tas te hebben ;o) Nu eet ik ook weleens de smartbars van body&fit, de delicious white choclate is een favoriet maar ook wel behoorlijk zoet. En die geef ik ook niet mee aan mijn kinderen natuurlijk. Dus ik ben zelf de keuken ingedoken om een reep te maken die en ik en de kids lekker vinden. Win win situatie dan hè :o)

 

Hierbij mijn creatie:

 

Mueslirepen

 

  • 80 gram gedroogde cranberries
  • 100 gram pitloze dadels
  • 50 gram grof gehakte ongebrande noten
  • 150 gram muesli met fruit
  • 80 ml ahornsiroop
  • 2 el pindakaas 100 %
  • 4 blokjes pure chocolade

 

Maal de cranberries en dadels fijn. Mix het in een schaal met de muesli en de grof gehakte noten. Mix de ahornsiroop en pindakaas in een steelpan op matig vuur totdat het goed gemixt is. Schenk het bij het mengsel. Bekleed een cakeblik met bakpapier en giet het mengsel erin. Druk het met de bolle kant van een lepel goed plat en vouw het dicht met de rest van het bakpapier. Zet het voor 2 uurtjes in de koelkast.

Smelt na de 2 uur de pure chocolade au bain-marie. Haal de koek uit het blik en snij het in repen, je haalt er ongeveer 9 a 10 repen uit. Druip de chocolade over de gesneden repen en zet nogmaals een ½ uur in de koelkast. Pak de repen in bakpapier per stuk in en je hebt iedere dag een heerlijk tussendoortje ;o) Bewaar ze in de koelkast.

 

Deel dit bericht...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page