Gegrild paprikasoepje met basilicum (en sinaasappelsap)

Ik ben gek op soep en zeker met deze koude dagen heb ik graag mijn soepjes voor het grijpen. Ik maak vaak een grote pan en vries porties in zodat ik altijd lekker een soepje bij de hand heb.

Hierbij een heerlijk gegrild paprikasoepje.

Ingrediënten:

  • 1/2 rode ui
  • 1 witte ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 rode peper
  • Olijfolie, goede scheut
  • 4 a 5 rode paprika’s
  • Blik tomatenblokjes
  • 2 groentebouillon blokjes
  • 15 gram basilicum (alleen de blaadjes)
  • Sinaasappel (optioneel)

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de paprika’s doormidden en haal ze leeg.
Leg ze op bakpapier in de oven op 200 graden met de schil naar boven. Na een klein uurtje als ze bijna zwart
geworden zijn haal je ze eruit en leg je ze in een schat,  bedek ze met plasticfolie. Even laten afkoelen en vervolgens de schil eraf trekken en klein snijden.

Ondertussen snij je de ui, knoflook en peper klein. Doe een goede scheut olijfolie in de pan en bak de ui, knoflook en peper glazig.

Doe de paprika, tomaat en bouillon erbij. 1 a 2 blikjes water (ligt eraan hoe dik je de soep wilt hebben), de basilicumblaadjes scheuren en ook erbij. Breng het aan de kook en zet daarna het vuur zacht, deksel op de pan en 20 minuutjes laten koken. Daarna pureren met een staafmixer. Op smaak zout en peper erbij. Wil je het wat zoeter/frisser knijp er dan nog wat sap van een sinaasappel doorheen.

Enjoy!