Chicken curry in a hurry

Ik hou van eten en helemaal als ik het snel kan bereiden en dus ook snel kan opeten ;o)

Laatst had ik heel veel kip ingeslagen om te gaan preppen maar had even geen inspiratie totdat een vriendin zei dat ze kip kerrie ging maken, oeh dat had ik lang niet gegeten! Nu was het een gure dag en had ik echt geen zin meer om naar buiten te gaan dus ben de kast ingedoken naar ingrediënten die mij lekker leken te mixen in een soort van kip kerrie. Of ik het nou echt een kip kerrie mag noemen weet ik niet maar ik vond het iig erg lekker en goede bijkomstigheid is dat het nog gezond is ook. Snel en gezond, dat noem ik win win ;o)

Hierbij mijn snelle gezonde kip kerrie:

Ingrediënten:

 • 4 kipfilets
 • 1 rode ui gesnipperd
 • 2 teentjes knoflook fijn gesneden
 • 1 tl gedroogde tijm
 • 2 tl kerrie
 • snuf zout en peper
 • 2 el tomatenpuree
 • 1 blik fair trade kokosmelk (270 ml)
 • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
 • 1 tl kokosolie
 • 1 banaan in plakjes
 • 400 gram in blokjes gesneden ananas
 • 1 blik kikkererwten van 400 gram (kan natuurlijk ook zonder wanneer je er bijv liever rijst of aardappels bij wilt)
 • 100 gram babyspinazie (optioneel)

Bereiding:

Zet een grote hapjespan op het vuur en fruit de ui en knoflook even aan. Leg de kipfilets erbij en bestrooi de kip met de kruiden, schroei de kip dicht. Doe de tomatenblokjes, kokosmelk en tomatenpuree erbij. Roer het een beetje aan en breng aan de kook. Zet wanneer het kookt het vuur zacht en voeg de kikkererwten, banaan en ananas toe. Doe een deksel half op de pan en laat het een klein 1/2 uurtje pruttelen.

Leg de spinazie in een diep bord, daarop de kip met saus en klaar is je soort van kip kerrie, eet smakelijk!